14 Οκτωβρίου 2009

Τερμάτησε 2η η Εθνική μας νικώντας το Λουξεμβούργο 2-1 και αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες μπαράζ, μιά εκ των Σλοβενία, Ουκρανία, ΕΪΡΕ και Βοσνία.

Μέσω μπαράζ θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδος μετά την φτωχή νίκη (2-1) επί του αδύναμου Λουξεμβούργου. Τη Δευτέρα θα κληρωθεί ο αντίπαλος μεταξύ Βοσνίας, Ουκρανίας, ΕΪΡΕ και Σλοβενίας.

EIKONA TOY AΓΩΝΑ:

Ό,τι άξιζε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν το τρίλεπτο 30’-33’ όπου η Εθνική καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το Λουξεμβούργο. Μία κεφαλιά του Τοροσίδη μετά από κόρνερ του Καραγκούνη και μια κεφαλιά του Γκέκα μετά από φάουλ του Καραγκούνη έφεραν ένα φαινομενικά εύκολο 2-0 απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην Αθήνα για να βγάλει την υποχρέωση.

Γράφουμε φαινομενικά γιατί μέχρι το 30’ τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε. Η απόφαση του Ρεχάγκελ να αλλάξει τους επτά από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στους Λετονούς (Σηφάκης αντί Τζόρβα, Κυργιάκος αντί Μόρα, Α.Παπαδόπουλος αντί Παπασταθόπουλου, Βύντρα αντί Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλος αντί Τζιόλη, Πατσατζόγλου αντί Κατσουράνη και Φωτάκης αντί Σαμαρά) δημιούργησε πρόβλημα στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής μας, λογικό αν αναλογιστείτε πως πολλοί από τους βασικούς δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί.

Αυτός ο... υπνωτικός τρόπος παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε συνδυασμό με την λιγοστή προσέλευση του κόσμου στις εξέδρες ήταν αντιστρόφως ανάλογα με το 2-0, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, αφού η ουσία ήταν η νίκη, οι βάσεις της οποίας μπήκαν από... αέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρεχάγκελ πέρασε στο ματς τον Πλιάτσικα αντί του Φωτάκη (δεύτερη αλλαγή μετά από αυτή του Κυργιάκου που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μόρα) χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το σύστημα και την εικόνα της Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, όπως εμφανής ήταν η ελάχιστη συμμετοχή του Λουξεμβούργου στο παιχνίδι, ειδικά από το 57’ κι έπειτα όταν ο Παγιάλ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οι μοναδικές στιγμές που ο κόσμος βρήκε ένα λόγο να χειροκροτήσει ήταν αυτές του 76’ και του 79’. Ο Σαλπιγγίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι σε τετ α τετ με τον Ζουμπέρ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε με δυσκολία φάουλ του Καραγκούνη. Η τρίτη ήταν όταν ο Σωτήρης Νίνης στο 82’ πέρασε στη θέση του Λουκά Βύντρα. Με αυτή την αλλαγή ο Ρεχάγκελ διόρθωσε ουσιαστικά την επιλογή του να περάσει στο δεύτερο μέρος τον Τοροσίδη στα δεξιά, τον μοναδικό παίκτη που στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας στα χαφ έδωσε κάτι στην ομάδα.

Στις καθυστερήσεις οι τίτλοι τέλους έπεσαν με το φτηνό αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει μια ακίνδυνη παράλληλη μπαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Μέσα σε τρία λεπτά η Εθνική μας ομάδα έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Δεν χρειάστηκε να κουραστεί, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και έκανε τη δουλειά της. Καλύτερα κι από... δημόσιο υπάλληλο.

MVP:

Ο Βασίλης Τοροσίδης έβαλε το πρώτο γκολ, ενώ είχε τη μεγαλύτερη διάθεση απ’όλους τους συμπαίκτες του. Ειδικά στο πρώτο μέρος όταν έπαιξε στα χαφ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Εντάξει, να λέμε για την απουσία των φιλάθλων, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Η εικόνα που παρουσίασε η Ελλάδα και η απουσία διάθεσης των διεθνών μόνο κόσμο δεν φέρνει στις εξέδρες. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έφυγαν από το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης και ένιωσαν πως κάτι κέρδισαν από αυτό το ματς.


Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (82' Νίνης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (44' λ.τ. Μόρας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης (46' Πλιάτσικας), Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ (81' Μαρτίνο), Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε (74' Πούποβατς), Γένις (46' Λεβέκ), Μουτς.

Κίτρινες: Πλιάτσικας - Παγιάλ, Μαρτίνο, Μουτς

Κόκκινες: 57' Παγιάλ (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβακία)

πηγή contra.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.