17 Ιουνίου 2009

Τέλος ο τουρκικός κίνδυνος και επεκτατισμός για τον κ. Μεϊμαράκη. Σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας ;

Μετά την τακτική του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, να κλείσει σειρά συνοριακών φυλακίων καθώς και έναν ικανό αριθμό στρατοπέδων, η οποία κίνηση μόνο ως υποχωρητισμός στα πλαίσια του πλήρους ενδοτισμού, μπορεί να χαρακτηρισθεί, το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) της Ελλάδας, αποφάσισε τη δραστική μείωση ων στρατιωτικών δαπανών, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για να αντιμετωπισθούν «άλλες» ανάγκες! «Η Ελλάδα θα μειώσει τις εξοπλιστικές της δαπάνες κατά 15% φέτος και κατά 10% ετησίως την περίοδο 2010-2015», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δηλαδή, μέσα σε ένα διάστημα 5 ετών, η χώρα μας θα μειώσει περίπου κατά 50% το σύνολο των στρατιωτικών δαπανών!!! Μπορεί η ευαισθησία του εν λόγω υπουργού, περί των οικονομικών, να βρίσκεται σε πραγματικά υψηλό επίπεδο, όμως η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να εκληφθεί ως «πλήρης παράδοση» στις ορέξεις της Άγκυρας προς την Ελλάδα.
από το "Ας μιλήσουμε επιτέλους" (Δείτε όλο το άρθρο εδώ)

ΣΧΟΛΙΟ
Είμαι πολυ ευτυχισμένος τώρα που πλέον μπορώ να αναπνεύσω ελεύθερα από τον κίνδυνο του casius belli των Τούρκων. Τώρα που οι παραβιάσεις στο Αιγαίο σταμάτησαν, η προκλητικότητα των Τούρκων έπαψε, τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας καταργήθηκαν, τώρα που η ανθελληνική προπαγάνδα της γείτονος έγινε φιλελληνική, ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε. Ηρθε η ώρα για μείωση της θητείας, για μείωση των εξοπλισμών και για μια αίσθηση ασφαλείας που πρέπει πλέον να διαχυθεί σε όλο τον Ελληνικό λαό.


Φυσικά όλα αυτά είναι επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης και δη του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος φυσικά θα μείνει στην ιστορία ως, ο Υπουργός που αφόπλισε την Ελλάδα.
Βρε παιδιά, ήταν λογική μια τέτοια εξέλιξη, καθώς όλοι μας, αλλά κυρίως ο κ. Μεϊμαράκης είδαμε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έγινε μια χώρα επίγειος παράδεισος, τύπου Ελβετίας............
Μάλιστα αναρωτιέμαι, γιατί πλεόν να κλειδώνουμε τις πόρτες των σπιτιών μας αφού η ασφάλεια στους δρόμους, μας επιτρέπει όπως παλιά να κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, ήσυχοι....

Δεν καταλαβαίνω μάλιστα γιατί περιπολούν οι Λιμενικοί στο Αιγαίο και καλά, αναζητώντας σκάφη Τούρκων λαθρεμπόρων, με στιβαγμένους λαθρομετανάστες αφού εδώ και χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί κανένα παρόμοιο σκάφος........

Αυτοί οι χαζοί αδερφοί μας οι Κύπριοι απορώ γιατί φυλάνε την Πράσινη Γραμμή αφού εδώ και καιρό έχει αποσυρθεί ο κατοχικός Τουρκικός στρατός και η πρόσβαση στα κατεχόμενα είναι ελεύθερη...... Μα πως δεν το καταλαβαίνουν, εδώ το κατάλαβαν και ο κ. Χριστόφιας αλλά και ο κ. Μεϊμαράκης....... περίεργο......

Σπαστικοί και γραφικοί έχουν καταντήσει οι συγγενείς των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας του 1974. Μα τι ψάχνουν; Γιατί δεν πάνε σπίτι τους; Εκει τους περιμένουν ήδη οι δήθεν αγνοούμενοι πολεμιστές, αφού εδώ και καιρό τους άφησαν ελευθερους οι φίλοι μας οι Τούρκοι........ περίεργο....

Πλάκα έχουν και οι κάτοικοι εκεί στο Αγαθονήσι. Νομίζουν ότι βλέπουν καθημερινά τουρκικά μαχητικά πάνω από το κεφάλι τους..... Χα,χα, χα μα καλά έχουν φαντασιώσεις;
Ο κ. Μεϊμαράκης, ολόκληρός Υπουργός Εθνικής Αμύνης, τους δείχνει με τον τρόπο του την φαντασιοπληξία τους......απορώ δεν βλέπουν την αλήθεια του κ. Μεϊμαράκη;....περίεργο...

Κύριε Πρωθυπουργέ για μια ακόμα φορά σε προειδοποιούμε, στείλε τον κ. Μεϊμαράκη εξορία στο Αγαθονήσι για να τελειώνουμε. Εκεί θα μπορέσει να θεραπεύσει και τους φαντασιόπληκτους κατοίκους που νομίζουν ότι βλέπουν τουρκικά αεροπλάνα.......

Το τραγικό είναι ότι κανείς πλέον στο στράτευμα δεν αντιδρά. Η διαφθορά έφθασε πλέον σε τραγικά επίπεδα. Μα που είναι οι πατριώτες στρατιωτικοί;



Λυπάμαι τα παιδιά μας. Σε τι κόσμο θα ζήσουν; Τι τους ετοιμάζουν; Παντού χτυπήματα.

Νεοταξικά ψευδή σχολικά βιβλία, πολυπολιτισμική αφελληνισμένη κοινωνία, οι Τούρκοι θα αλωνίζουν στο Αιγαίο ή μπορεί να έχουν και μερικά νησιά, η Σκοπιανή εθνική ομάδα θα έρχεται για αγώνες στην Θεσσαλονική, ως Μακεδονία και τα παιδιά μας θα πηγαίνουν ως φίλαθλοι, να χειροκροτούν, γιατί έτσι το θέλησε η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μεϊμαράκης αλλά προπαντώς ο Μακεδόνας κ. Καραμανλής. Στην Βουλή θα υπάρχει ισχυρό Αλβανικό κόμμα καθώς πλεόν οι 500.000 (και ίσως παραπάνω) Αλβανοί θα ψηφίζουν μαζί τους. Ελπίζω φυσικά να μην τους ενοχλεί, κάθε Παρασκευή, η φωνή του ιμάμη απο τους μιναρέδες των τζαμιών που θα έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε μεγάλη πόλη..............

ΘΑΝΟΣ



Share

1 σχόλιο:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα!
Τα τελευταία χρόνια (από εποχής δηλ. Ίμια και μετά) υιοθετήθηκε αφελώς η άποψη ότι μια ισχυρή ελληνική διπλωματία(!) μπορεί να μειώσει τους εξωτερικούς κίνδυνους και να μειωθούν αντίστοιχα οι δαπάνες των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς όφελος άλλων κοινωνικών πολιτικών. Αυτή την ιδέα υιοθέτησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι και τη σημερινή. Προς αυτή την κατεύθυνση άρχισε η μείωση της θητείας και η χώρα βγήκε από την κατάσταση επιστράτευσης-επιφυλακής, όπως αυτή ίσχυσε από το 1974 και εδώ. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά με τη σχέση διπλωματίας-ενόπλων δυνάμεων (δείτε εδώ: http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1838&Itemid=148)

Όλα αυτά είναι καλά...με τον όρο ότι και οι υπόλοιποι ''γείτονες'' συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις. Από τη στιγμή, όμως, που κανείς τους (πλην ίσως της Βουλγαρίας) ΔΕΝ έχει προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες, αλλά αντίθετα συνεχώς εντείνουν την προκλητικότητά τους, είναι ανόητο εκ μέρους της χώρας μας να προβαίνει μονομερώς και σε αυτή την ενέργεια. Θεωρώ ότι αργά αλλά σταθερά τους προσφέρουμε ''φιλέτα στο πιάτο''!

Στο κάτω κάτω, αν θέλουνε να περικόψουνε δαπάνες και να ενισχύσουν το λαό, όπως δήθεν κόπτονται, ας κόψουνε από τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις, τα πολυτελή τους (βουλευτικά κι αυτά!) τζιπ Lexus, από τις μίζες κτλ. Ειδάλλως, όλα τα άλλα είναι περιττά.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.