22 Ιουνίου 2009

Οι Αγγλοι έβγαλαν και γλώσσα από πάνω για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Παρά τον θαυμασμό και τα κολακευτικά σχόλια του διεθνή τύπου για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, τα βρετανικά ΜΜΕ έδειξαν μικροψυχία και εχθρικότητα.
Το βρετανικό BBC έκανε λόγο για αισθητη απουσία υψηλών προσκεκλημένων, και ανέφερε ότι στόχος του Μουσείου ήταν να φέρει σε δύσκολη θέση την Βρετανία και να ασκήσει πίεση για την επιστροφή των γλυπτών.
Η Independent είχε τίτλο "Ακρόπολη τώρα! Ενα μουσείο για τα Μάρμαρα του Ελγιν" και έγραψε ότι "όπως δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο μουσείο στον κόσμο, το μουσείο της Ακρόπολης σχεδιάστηκε για να στεγάσει κάτι που δεν του ανήκει".

Είναι περιτό να αναφέρουμε άλλες παρόμοιες απόψεις καθώς ήδη από τις παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε το μήκος κύματος και την παρανοϊκή στάση των Βρετανών.
Εδώ έφθασαν στο σημείο να πούν ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν μας ανήκουν !!!!!
Και σε ποιόν ανήκουν κύριοι Βρετανοί; Σε εσάς; Και με ποιό δικαίωμα; Του κλέφτη;
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε δεν είναι τα Μάρμαρα του Ελγιν. Μηπως τα έφτιαξε ο Ελγιν;
Δηλαδή αν έρθω εγώ στην Αγγλία, σας βουτήξω το Στόουνχετζ και το πάρω σε κομματάκια στην Ελλάδα, θα μπορώ πλεόν να ισχυρίζομαι ότι είναι δικό μου ;

Ξέρετε τι νομίζω, τα επιχειρήματα πλεόν τελείωσαν και έχουν αρχίσει οι σπασμωδικές ασυναρτησίες. Προσπαθούν με βλακώδη τρόπο να οικειοποιηθούν κάτι που δεν τους ανήκει.
Και ο εξευτελισμός τους έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Φυσικά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση. Αν επιστρέψουν όλες τις ελληνικές αρχαιότητες τα Βρετανικά μουσεία, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αφού είναι γνωστό ότι τα κυριότερα εκθέματά τους είναι δικά μας, κλεμμένα, ελληνικά.

Εφθασαν μάλιστα στο σημείο, και καλά δείχνοντας μεγαλοψυχία, να μας προτείνουν να μας δανείσουν για ένα διάστημα τα μάρμαρα αν υπογράψουμε ότι τους ανήκουν !!!!!
Λοιπόν κ. Σαμαρά μου φαίνεται ήρθε η ώρα να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Με αυτό που μας πλήρωσε ο "φιλέλληνας" λόρδος Ελγιν. Προτείνω να δεχτείς.

Υπόγραψε, φέρε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και μετά βγές και κάνε μια ωραία δήλωση ότι τα Μάρμαρα άνηκαν, ανήκουν και θα ανήκουν για πάντα στην Ελλάδα. Ετσι κι αλλιώς θα μείνεις στην ιστορία σαν Ελληνας που έκανε ένα από τα μεγαλύτερα καλά στην χώρα του. Και σε πληροφορώ ότι μετά την δήλωσή σου κανείς πλεόν δεν θα θυμάται την υπογραφή σου...
Ετσι κι αλλιώς ένα από τα πιστεύω των δυτικών είναι, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Εξάλλου μην ξεχνάς, κι ο Γαλιλαίος αφού μπροστά στους ιεροεξεταστές του Πάπα παραδέχθηκε ότι η Γη δεν κινείται, βγαίνοντας από το δικαστήριο αναφώνησε "Κι όμως κινείται". Κι έτσι έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος που διαπίστωσε την κίνηση της Γης.

(Ενταξει σε αυτό το τελευταίο ίσως έχω μερικές αντιρρήσεις γιατί σίγουρα κάποιος δικός μας αρχαίος θα το είχε διαπιστώσει πρώτος αλλά τέλοσπάντων)

Αντε λοιπόν κ. Σαμαρά κι είμαστε όλοι μαζί σου.........
Φέρε πίσω τα Μάρμαρά μας.......

ΘΑΝΟΣ



Share

14 σχόλια:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη (ακόμη!)της Μακεδονίας.
Υπάρχει άραγε κανείς Έλληνας που να θεωρεί τους Άγγλους φίλους μας.
Επί Τουρκοκρατίας ήταν "κρυφά" με το μέρος των Τούρκων, στον Επαναστατικό Αγώνα το ίδιο, το ίδιο και χειρότερα έγινε στην Μικρασιατική καταστροφή, στον Α' & Β' πολέμους το ίδιο, στην πολύπαθη Κύπρο τα ίδια (Χάρτινγκ κ.ά.), σήμερα τα ίδια.
Για σκεφτήτε το λίγο.....
Η γιαγιά μου η Δήμητρα, επάνω στα γεγονότα της Κύπρου, την δεκαετία του '50, επέστρεψε το μετάλλιο που της είχαν απονείμει στην Πρεσβεία τους (της το είχαν δώσει για τις "εξαίρετες πράξεις" της που έκρυβε Άγγλους κάτω από την μύτη των Γερμανών). Από την άλλη μεριά όμως η Ελληνική Πολιτεία της έκανε "φάκελλο" σαν κομουνίστρια, που δεν ήταν.
Είναι μετά να τους έχεις εμπιστοσύνη;

Αυτά τα λίγα
Καλή εβδομάδα

ΥΓ: Κοντά στο μπάννερ σου που λέει
το γνωστό "μητρός τε και πατρός τε...." μπορείς να προσθέσεις και το πολύ περιεκτικό
"Η πατρίς είναι μια πραγματικότης απτή αλλά και άθικτος"
Έτσι για όλους αυτούς που την πληγώνουν.
Σ/Μ

apneagr είπε...

Έτσι θα έπρεπε να κάνουμε με τους βρωμιάρηδες...

Καλημέρα

elen είπε...

Φίλε Θάνο πέρασε απ το blog μου σου έχω ένα δωράκι:)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Αν είχαμε ικανούς πολιτικούς, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το νέο μουσείο, ώστε πιέζοντας σε διεθνές επίπεδο να γνωστοποιήσουμε το δίκιο μας παίρνοντας με το μέρος μας τη διεθνή κοινή γνώμη για να πετύχουμε το στόχο μας. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι (πολιτικοί κυρίως)που θα αναλάβουν τέτοιο αγώνα. Η Μελίνα, που τους τα έλεγε ''έξω από τα δόντια'', ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος! Νομίζω ότι σήμερα αν ζούσε θα μας ήταν πολύτιμη!

Κωνσταντίνος Α. είπε...

H ΑΗΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ..ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΪ ΚΥΡΙΏΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ 5 ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ 50,000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ....

White Guy Abroad είπε...

Το Βρετανικό μουσείο δεν κρατάει παρανόμως τα μάρμαρα γιατί δεν υπάρχει αναδρομικό νομικό πλαίσιο για αρχαιοκαπηλία ούτε στην ελλάδα. Πέρα από αυτό, αν ήσασταν εσείς διευθυντές του βρετανικού μουσειου θα τα δίνατε δηλαδή και θα μένατε στην ιστορία ως ο τύπος που άδειασε τη σημαντικότερη συλλογή του σημαντικότερου μουσείου της Ευρώπης? Μπείτε λίγο στα παπούτσια αυτού του ανθρώπου πριν τον κρίνετε. Ακόμα και να πιστεύεις οτι είναι καλύτερο για την ανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά να γυρίσουν τα μάρμαρα στην αθήνα, θα έπαιρνες την πρωτοβουλια ο ίδιος. Εγώ θα πετούσα την καυτή πατάτα στον επόμενο πάντως, και όταν θα αποσυρρόμουν εκ του ασφαλούς θα έκανα συγκρατημένες δήλώσεις οτι ωρίμασαν οι συνθήκες και πρέπει να εξετάσουμε την επιστροφή - δανεισμό κτλ. Και στο κάτω κάτω, αν είχαμε στην ελλάδα ένα μουσείο του οποίου η βιωσιμότητα εξαρτώταν από μια συλλογή βρετανικών κειμηλίων του 12ου αιώνα. ούτε αυτά θα τα έδινα πίσω. Γιατί να δώσω πίσω κάτι που δεν κατέχω παράνομα συμφωνα με το ισχύον δίκαιο; Ποιος με αναγκάζει;
Και για να τελειώνω, τα μάρμαρα δεν ανήκουν στους έλληνες η στο κράτος της ελλάδας που σε καμμία περίπτωση, ούτε με μεγάλη φαντασία μπορεί να ισχυριστεί οτί αποτελεί συνέχεια του κράτους των Αθηνών του 5ου πχ αιώνα. Το καλύτερο επιχείρημά μας είναι οτί τα μάρμαρα ανήκουν στο κτίσμα από το οποίο αφαιρέθηκαν που είναι αμέτρητης πολιτιστικής αξίας. Και ο μόνος τρόπος να τα πάρουμε είναι οι κάτοχοι τους στο μέλλον να συμφωνήσουν με την άποψη αυτή και να τα δώσουν.

andreas είπε...

Λυπηθείτε τους... Το Βρετανικό Μουσείο τους είναι γεμάτο από ανά τον κόσμο αρπαχτές. Ποιά τρανότερη ομολογία για την πολιτιστική τους πενία; (δεν αναφέρομαι στο άλλο κυριολεκτικό ξεβράκωμά τους που συνηθίζουν στα πάρτυ τους...)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δουλεύεστε τόσο εύκολα;
Πώς γίνεται να εμπιστεύεστε έναν πολιτικό που δεν είναι Έλληνας;
Στραβωμάρα έχετε και δεν βλέπετε ότι πρόκειται επίσης για έναν φράγκο; Ανοίξτε λίγο τα στραβά σας επιτέλους. Έχουμε κουραστεί από την αφέλεια των πολλών. Θα φουντάρουμε όλοι αν συνεχίσετε να μένετε κοιμισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλὰ βρὲ παιδιά... Ἔχετε τὴν ἀφέλεια νὰ πιστεύετε ὅτι ὁ Σαμαρᾶς θὰ σηκώσῃ ἀνάστημα καὶ θὰ πράξῃ ἐκεῖνο τὸ ὁποῖον ὁρθῶς τὸν προτρέπετε(καὶ τὸ ὁποῖον ὀφείλει νὰ πράξῃ ἐξ ἄλλου); Μὰ ὑπαλληλάκος εἶναι καὶ αὐτὸς καὶ μάλιστα μὲ βαθμὸ ραγιαδισμοῦ ΑΡΙΣΤΑ.
Ἀστεῖα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο όσοι δεν είναι η δεν αισθάνονται Έλληνες θεωρούν ότι τα αρχαία ανήκουν στο κτίσμα και όχι στους Έλληνες.
Στον πόλεμο ο Έλληνας γιατί πολέμησαν;
Δεν ήταν και είναι κομμάτι του πολιτισμού του τα αρχαία;
Πολεμάς μόνο για την ιδέα η και για την γη που σε έθρεψε και σε ανέστισε;

Ανώνυμος είπε...

KAI ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!!!!!!!

αντισυμβατικός είπε...

Kαι γιατί δηλαδή θεωρούμε ότι τα μάρμαρα μας ανήκουν? Μήπως έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες? Οι Έλληνες στην πραγματικότητα έχουν εξαφανιστεί εδώ και αιώνες και εμείς είμαστε μείγμα άλλων φυλών.Άσε που τα μαρμαρα τότε δεν τα έκλεψαν,όπως προπαγανδίζουμε αλλά τα πήραν για να τα προστατεύσουν,να μην καταστραφούν.Και αντί για ευχαριστώ τους βρίζουμε κι'όλας

Ανώνυμος είπε...

το μάτι σας το αλοίθωρο όσων πιστευετε πως δεν ειμαστε απόγονοι των αρχαιων Ελλήνων. Αν εσεις ειστε γιουσουφακια δεν σας φταιμε οι υπόλοιποι. Για τραβάτε διαβάστε τι είπαν οι έρευνες dna και μετα τα ξαναλέμε, αμόρφωτοι.

Ανώνυμος είπε...

εισαι κέργα πουλημένος αντισυμβατικέ, έτσι;
Πας καλά ανθρωπέ μου που θα πω κι ευχαριστω στον Άγγλο που έχει λεηλατήσει κι έχει καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη;
Στέκεις με τα μυαλά σου;;
Και μετα απορούμε γιατί μας κυβερνουν προδὀτες.. με τετοια φιντανια που κυκλοφορουν ανάμεσα μας σωθήκαμε

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.