11 Μαΐου 2009

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής στα παιδιά του Δημοτικού !!!!


Το λάβαμε με email από το Paideia.gr και το δημοσιεύουμε.

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής; Είναι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε με την εισαγωγή του στα σχολεία. Από όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι σαφές πως η εισαγωγή του μαθήματος στοχεύει στην αποφυγή εκτρώσεων, ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων, σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στα παιδιά. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι προβλέπεται ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του, διδασκαλία για τη χρήση αντισυλληπτικών μέτρων (προφυλακτικών, αντισυλληπτικών χαπιών κλπ), ενημέρωση για τα σχετικά νοσήματα. Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μάθημα όχι μόνο δεν θα πετύχει το στόχο του αλλά μάλλον θα συμβάλλει περισσότερο στην εκτράχυνση των ηθών της νεολαίας μας, θα αυξήσει την άκαιρη και εφάμαρτη σεξουαλική της ζωή και θα οδηγήσει σε βάραθρα αμαρτίας, της οποίας ο καρπός είναι ο πνευματικός (και κάποτε και ο βιολογικός) θάνατος. Ένα μάθημα Σεξουαλικής αγωγής (τέτοιου προσανατολισμού) στρέφεται... κατάφορα ενάντια στη χριστιανική ζωή και διδασκαλία. Οι αρετές της παρθενίας και της αγνότητας (με την αποφυγή των προγαμιαίων σχέσεων), η μοναδικότητα του προσώπου και η καταξίωσή του εντός της αγαπητικής συνύπαρξης του ευλογημένου από την Εκκλησία γάμου, η ασκητική οδός της ζωής της παρθενίας (μοναχικό πολίτευμα) παραθεωρούνται ολοκληρωτικά. Δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι νέοι από τις πορνικές προγαμιαίες σχέσεις και το μόνο που φροντίζει ένα τέτοιο μάθημα είναι να πορνεύουν οι νέοι με «ασφαλή» τρόπο για τη σωματική τους υγεία. Πλήρης αδιαφορία για την πνευματική υγεία των νέων, την διατήρηση της παρθενίας τους, την σωματική και ψυχική τους καθαρότητα που θα οδηγήσει σε ευλογημένους εγγάμους ή σε αγωνιστές μοναχούς. Ο προσανατολισμός της παιδείας που θέλει μάθημα Σεξουαλικής αγωγής είναι αντιχριστιανικός. Παραβλέπει τη διδασκαλία του Κυρίου Ιησού για τις σχέσεις των ανθρώπων και κινείται σε πλαίσια σαρκικής ακολασίας. Η οδός της ασκήσεως των αρετών αντικαθίσταται από την οδό της «ασφαλούς» εφάμαρτης διαβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε την αποχριστιανοποίηση της παιδείας και την αντικατάστασή της από μια παιδεία της ανηθικότητας και του πανσεξουαλισμού.

ΣΧΟΛΙΟ
Ξέρω ότι πολλοί από μας θα θεωρήσουν το δημοσίευμα υπερβολικό και αντιρεαλιστικό. Και ίσως δεν έχουν άδικο, με όλα αυτά που βλέπουμε και ζούμε γύρω μας.

Το ερώτημα είναι αν η Εκκλησία πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της και να αρχίζει να προσαρμόζει τους κανόνες της σύμφωνα με τον έκλειτο βίο των σημερινών ανθρώπων.

Η προσωπική μου θέση είναι ότι η Εκκλησία μας δεν πρέπει ούτε και επιτρέπεται να αλλάξει το παραμικρό γράμμα των Ιερών Κανόνων της, παρά μόνο αν γίνει Πανορθόδοξη Σύνοδος στο πρότυπο των Οικουμενικών Συνόδων, με στελέχη που θα διακρίνονται για την πίστη, την αρετή τους και τον χριστιανικό τρόπο ζωής τους. Ανθρώπους που με πολλή προσευχή και σεβασμό στους Ιερούς Κανόνες που παρέλαβαν από τον Χριστό, τους Αποστόλους και τους Αγίους Του, θα μπορέσουν να αρθρώσουν λόγο για τα σύγχρονα προβλήματα των νέων και γενικά των σημερινών ανθρώπων.

Αυτό όμως είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Ορθοδοξίας μας σήμερα. Ενώ είναι σαφέστατα ο μόνος κληρονόμος που κρατάει αναλλοίωτες τις αλήθειες του Χριστιανισμού εδώ και 2000 χρόνια όπως μας τις παρέδωσε ο Κύριος και τις διαφύλαξαν οι Αγιοί Του, σήμερα στερείται αξίων στελεχών που θα ορθοτομήσουν τον λόγο Του. Ειναι αλήθεια ότι κατά τόπους το Αγιο Πνεύμα αναδείκνύει Γέροντες, σύγχρονους Αγίους και άξιους κληρικούς, όμως μιά μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων κληρικών και λαϊκών, Ορθόδοξων Χριστιανών έχει παντελώς ξεφύγει του νοήματος και του εν Χριστώ τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα να ζεί μια ζωή εκφυλισμένη, διεφθαρμένη και με απουσία οποιασδήποτε αρετής. Αυτοί οι άνθρωποι, οι κατ' όνομα Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι δυστυχώς η πλειοψηφία και πνίγουν την φωνή των λιγοστών αξίων. Ετσι μένει στους Ορθοδόξους σήμερα να αναζητούν προσωπικώς και με κόπο την ύπαρξη Πνευματικών ανθρώπων μες σκοπό μόνο την δική τους σωτηρία και της οικογενείας τους.

Οσον αφορά λοιπόν το μάθημα της Σεξουαλικής αγωγής στα Δημοτικά οι θέσεις που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα είναι θέσεις Ορθόδοξες και πνευματικές αλλά ο εκσυγχρονισμένος τρόπος ζωής μας, τις κάνει να φαντάζουν τα "κρεμαστάρια" της αλεπούς του Αισώπου. Η αγνότητα, η παρθενία, η αγάπη, η εν Χριστώ ζωή είναι έννοιες που μας ξενίζουν πλεόν.

Σήμερα που η Εκκλησία ευλογεί καθημερινα γάμους εγκύων κοριτσιών, σήμερα που πολλοί γάμοι γίνονται μαζι με την βάπτιση του παιδιού του ζεύγους τι να λέμε για παρθενία κλπ. Και με την διαφθορά που υπάρχει μάλιστα η Εκκλησία σχεδόν "χαίρεται" να ευλογεί τέτοιους γάμους (και προφανώς έχει δίκιο) καθώς όλοι σκέφτονται "ευτυχώς που έφθασαν οι νέοι στα σκαλιά του Ναού". Πάλι καλά θα λέγαμε καθώς η συμβίωση εκτός γάμου πολλαπλασιάζεται επικίνδυνα.

Τα χτυπήματα που δέχεται καθημερινα η Ελληνική Ορθόδοξη οικογένεια, το μικρότερο και πολυτιμότερο κύτταρο της Ελλάδας μας είναι ισχυρά και πολλά και προέρχονται από τον τύπο, το κράτος, το ιντερνετ, την παγκοσμιοποίηση, τις αιρέσεις, ακόμα κι απο τους ίδιους τους κληρικούς (ειδικά τους αρχιερείς).
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μην ελπίζουμε να περισώσουμε ότιδήποτε σε σχέση με την παιδεία μας. Η τελευταία δήλωση του συντάκτη "
Δεν θα επιτρέψουμε την αποχριστιανοποίηση της παιδείας και την αντικατάστασή της από μια παιδεία της ανηθικότητας και του πανσεξουαλισμού." μοιάζει περισσότερο με πόθο πάρα με προειδοποίηση.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συζήτηση που είχα παρακολουθήση πριν πολλά χρόνια στην τηλεόραση τότε που ένα ετερόκλητο πάνελ από δημοσιογράφους, κληρικούς, πολιτικούς και κοινωνιολόγους, συζητούσε για το AIDS, την προφύλαξη των νέων μας και τον κοινωνικό ρατσισμό κατά των ασθενών με τον ιό, ο γνωστός κ. Λαζόπουλος είπε ότι "το μόνο μέτρο προφύλαξης των νέων, είναι το προφυλακτικό" δείχνοντας τον τρόπο ζωής της πανσεξουαλικής, παγκοσμιοποιημένης, ξενόφερτης κουλτούρας της πολυγαμίας, όρθωσε το Χριστιανικό του Ορθόδοξο φρόνημα ένας απλός αλλά άξιος κληρικός, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, υπεύθυνος τότε νεότητας της Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης και παραγωγός νεανικών εκπομπών του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, λέγοντας, "μόνο μιά απάντηση έχω να δώσω στην λαζοπούλειο ηθική του προφυλακτικού, η Εκκλησία μας, διδάσκει την ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον και άρα την αγάπη προς τον ασθενή και δίνει μία και μόνη λύση για την προφύλαξη των νέων μας, την μονογαμία μέσα σε ένα ευλογημένο γάμο".
Απλά λόγια αληθινά και ωφέλιμα για τον άνθρωπο κι οχι αυτά που χαϊδεύουν τα αυτιά και των βοηθούν στην "ασφαλή" ακολασία.
Φυσικά όπως προείπαμε περί της διαφθοράς του ανώτερου κλήρου το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγους μήνες ο αγαπητός από όλη την νεολάια (υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας καθως τον γνωρίζω πολλά χρόνια) π. Κωνσταντίνος, εκδιώχθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό και φυσικά πάφθηκε από υπεύθυνος νεότητος !!!!!!


Παρόλα αυτά οφείλουμε να αγωνιστούμε και θα αγωνιστούμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Τουλάχιστον όλοι εμείς που πιστεύουμε σε μια Ελλάδα, χώρα Ηρώων και Αγίων.
Είναι καθήκον μας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.