21 Μαΐου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι. Τι ανθρώπους θέλουν στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιες είναι οι θέσεις τους στα Εθνικά Θέματα; Γιατί τους σπρώχνουν οι δημοσκοπήσεις;


Συνήθως δεν θέλω να ασχολούμαι με θέσεις πολιτικών κομμάτων, με εξαίρεση όταν αυτές θίγουν τα συμφέροντα της πατρίδας μου και κρύβουν προδοτικές ενέργειες κατά της Ελλάδας μας.
Πληροφοριες που έρχονται απο πολλές μεριές δείχνουν πολυ επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, με Δούρειο Ιππο το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων. Ενα κίνημα φαινομενικά "αθώο"......
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου τους.

Ας δούμε τι μαζέψαμε.........

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" έρχεται για άλλη μια φορά να μας θυμίσει μερικές από τις θέσεις του κόμματος και του κ. Τρεμόπουλου. Έχουμε λοιπόν:
1) Υποστηρίζουν πως οι Σκοπιανοί μπορούν να ονομαστούν Μακεδόνες...!
2) Αξιώνουν να ονομαστεί δρόμος στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ!
3) Δεν ήθελαν την εγκατάσταση των παλλινοστούντων ομογενών στη Θράκη..!
4) Τάσσονται κατά του αγωγού φυσικού αερίου..!
5) Προβάλλουν την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών κτλ...!

Ο Τρεμόπουλος θέλει να ονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Ατατούρκ. http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

Ο Τρεμόπουλος θέλει να ανακινηθεί θέμα Τσάμηδων και υποστηρίζει τις ανθελληνικές τους θέσεις. Δείτε εδώ

Εννοείται ότι ο Τρεμόπουλος είναι και στην λίστα υπέρ του ΝΑΙ στο κατάπτυστο σχέδιο Αναν. Δείτε εδώ

Οι άνθρωποι τα ομολογούν μόνοι τους στις ιστοσελίδες τους. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι πολυεθνική !!! Δείτε εδώ

"Οχι στην Θράκη οι Πόντιοι" γιατί σου λέει μπορεί να προκληθεί πρόβλημα εξελληνισμού της Θράκης!!! Από το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ το 1990.


Ενδιαφέρον βίντεο όπου ο Τρεμόπουλος αποφεύγει να απαντήσει δημοσίως στον γραφικό κατα κάποιους, Αδωνη Γεωργιάδη για εθνικά θέματα.



Γιατί άραγε και με ποιανού εντολή παρουσιάζονται να έχουν εκλογικό ρεύμα οι άνθρωποι αυτοί;
Ερώτημα ρητορικό κι ας με κατηγορήσουν πάλι για συνομωσιολογία......

ΘΑΝΟΣ



Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας, είμαι ο "εθνικός μειοδότης" Παρασκευόπουλος.
Στο λινκ που δίνετε, υπάρχουν και τα ακόλουθα:
"Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης".
Οι Πράσινοι αναγνωρίζουν ΚΑΙ στις περιφέρειες (όπως η ελληνική Μακεδονία)δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, κάτι που αναφέρεται ρητά στη θέση των Οικολόγων Πράσινων. Αν το αφαιρέσεις, είναι σαν να αφαιρείς την αναφορά σε γεωγραφικό προσδιορισμό από την αντίστοιχη θέση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Σας ενοχλεί ότι "κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από τους άλλους"; Φαίνεται ότι εξίσου ενοχλεί και τους γείτονές μας. Στην περσινή βαλκανική συνάντηση των Πράσινων, η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ προτίμησε να προσυπογράψει στο κοινό ανακοινωθέν έκκληση για... συμβιβαστική λύση για το όνομα της χώρας τους, παρά να δεχθεί τη συγκεκριμένη φράση. Είμαστε και σ'αυτό εθνικοί μειοδότες;

Κατά τα άλλα, η αναφορά στην νεώτερη πολυεθνική ιστορία της ευρύτερης Μακεδονίας έχει ως πηγή τη (σχεδόν επίσημη) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ της Εκδοτικής Αθηνών με βραβεία από την Ακαδημία και ημιεπίσημη έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Διαβάστε στον ΙΔ τόμο τις σελ 220-222 για τη Μακεδονία τις παραμονές του Μακεδονικού Αγώνα. Αν τώρα θεωρείτε κι αυτούς εθνικούς μειοδότες, ζήτω που καήκαμε.

Τι θα μπορούσαν να κερδίσουν οι Σκοπιανοί μέσω του ονόματος, όταν στη διεθνή κοινή γνώμη κατακυρώνεται σιγά σιγά η ελληνική Μακεδονία ως Βορεια Ελλάδα; Έχει κερδίσει ποτέ κάτι ανάλογο οποιαδήποτε άλλη χώρα;

Ρωτάτε για ήττες στο Μακεδονικό.
Πρώτη ήττα η χαμένη ευκαιρία να συμφωνήσουμε θετική ρύθμιση για το όνομα τους πρώτους μήνες της ανεξαρτησίας τους, όταν ζητούσαν στήριξη από την Ελλάδα απέναντι στον κίνδυνο σερβικής εισβολής. Τελικά τις εγγυήσεις τις έδωσε η ... Σερβία, που τους αναγνώρισε και ως Μακεδονία σκέτο.
Δεύτερη ήττα, όταν τρέχαμε στην τότε ΕΟΚ να μας λύσει το πρόβλημα. Όταν έπεισαν το Γκλιγκόρωφ να δεχθεί το "νεομακεδονία", οι πολιτικοί μας αρνήθηκαν λόγω πολιτικού κόστους και συλλαλητηρίων. Τώρα τρέχουμε να πετύχουμε εκείνα που απορρίπταμε τότε.
Τρίτη ήττα οι 120 κυβερνήσεις που αναγνώρισαν τους γείτονες ως Μακεδονία σκέτο χωρίς την παραμικρή εσωτερική αντίδραση στις χώρες τους. Από τις υπόλοιπες χώρες, οι πιο πολλές είναι πολύ μικρές και μακρινές για να ασχοληθούν με ο,τιδήποτε στα Βαλκάνια.
Τέταρτο το σύνολο του τύπου διεθνώς, όπου οι γείτονες αναφέρονται σχεδόν παντού ως Μακεδονία σκέτο και η Ελληνική Μακεδονία ως Βόρεια Ελλάδα.
Πέμπτο, τα εκατομμύρια ευρώ που αρχίσαμε να πληρώνουμε σε εξοπλισμούς και μίζες στη Γαλλία και τη Ρωσία (σε συνθήκες μάλιστα που η χώρα μας κινδυνεύει με χρεωκοπία), για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να παραπεμφθεί η διαφορά για το όνομα από το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου οι συσχετισμοί είναι συντριπτικά σε βάρος μας.
Έκτο, οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (το ίδιο που καταδίκασε την Τουρκία στην υπόθεση Λοϊζίδου)κατά της χώρας μας, για να άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν μειονοτικό σωματείο στη Φλώρινα.
Έβδομο, η εύγλωττη σιωπή του Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα, όταν ο τελευταίος δήλωνε στα διεθνή ΜΜΕ ότι κουβέντιασε με το δικό μας για τη διαφορά "Ελλάδας και Μακεδονίας" (ούτε καν Δημοκρατία της Μακεδονίας)

Κάτι τελευταίο: η αναζήτηση "εθνικών μειοδοτών" αποτελεί κατά κανόνα τη χειρότερη υπηρεσία στα εθνικά συμφέροντα. Σκεφτείτε αν κέρδισε τίποτα η χώρα από το παλιότερο αντίστοιχο κυνήγι κατά των αριστερών.
Η χώρα δεν είναι εμπόρευμα για να πλειοδοτούμε και να μειοδοτούμε, όπως αρκετοί πολιτικοί για να μαζέυουν τις ψήφους και στη συνέχεια να αποφασίζουν κατά βούληση πίσω από κλειστές πόρτες.
Για να διακρίνουμε τι συμφέρει κάθε φορά τη χώρα μας και ποιά επιλογή είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμα, χρειάζεται νηφαλιότητα, σεβασμός στην άλλη άποψη και προσεκτικό ζύγισμα όλων των επιχειρημάτων. Ακόμη κι η πιο "αιρετική" επιλογή, μπορεί να δείξει δρόμους που να φανούν πολύτιμοι στο μέλλον.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Χαίρομαι φίλε μου για το σχόλιό σου το οποίο όπως βλέπεις αναρτήθηκε αυτομάτως.
Ειναι πολυ καλό για τον διάλογο να υπάρχει και η άλλη άποψη για να μπορούν οι αναγνώστες να βγαζουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Δεν θελω να μακρυγορήσω αντικρούωντας μία προς μία τις θέσεις σου.
Το μόνο που οφείλω να πώ και ειναι φυσικά η γνώμη μου, είναι ότι διαφωνώ με την θέση ότι δεν πρέπει να αναζητούμε μειοδότες και προδότες (μην σε φοβίζει η λέξη υπάρχουν μπολικοί γύρω μας). Δεν είναι σωστή η θέση ότι το καλό της πατρίδας το βλέπουν αλλοι έτσι κι άλλοι αλλιώς...Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες έβλεπε το καλό της πατρίδας....ο Εφιάλτης έβλεπε κι αυτός καλό με τον δικό του τρόπο; ή κοιτούσε την τσέπη του;......
Αν μου βρείς εστω και έναν Ελληνα που θα μας πεί ότι ο Εφιάλτης ήταν πατριώτης σε παραδέχομαι...
Ελπίζω να μην το κάνατε πάντως Ευρωβουλευτή αν ζούσε σήμερα......... γιατι με τέτοιες απόψεις όλα είναι συζητήσιμα...

Ανώνυμος είπε...

Σε τίποτε δεν απαντάει ο κύριος....

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Π. εννοώ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Παρασκευόπουλος, έχει χάσει πριν ακόμη πολεμήσει για οτιδήποτε.
Δεν συμφωνώ οτι χάσαμε κάτι απο τις πολιτικές για την μακεδονία, που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, εκτός του ξεπουλήματος απο τον μητσοτάκη στον σαμαρά όταν ήταν υπουργός εξωτερικών και με όλη την υποστήριξη που είχε απο την Ελλάδα ( τον λαό ), τους ομογενείς, ακόμη και τον ίδιο τον κλίντον τότε,το πρόβλημα θα είχε λυθεί τότε με λίγη πίεση, με υιοθέτηση άλλου ονόματος, Vardarska ή παιονία χωρίς να υπήρχε πρόβλημα για το μέλλον.
Οι σκοπιανοί ήταν πολύ πιεσμένοι και θα δεχόταν οτιδήποτε τότε...
Αλλά κι αν ακόμη εξακολουθούσαν να επιμένουν , τότε καλά είμαστε σήμερα όπως είμαστε.
Ποιος σου είπε παρασκευόπουλε ότι οι μάχες κερδίζονται εύκολα;
Έτσι όπως είμαστε σήμερα, οι σκοπιανοί δεν έχουν πετύχει τίποτα σοβαρό.
Ούτε στην ΕΕ είναι ούτε στο νατο, ούτε οικονομικά πάνε καλά.
Κι έτσι θα μείνουν.
Και στο κάτω κάτω παρασκευόπουλε γιατί να πάρουν ελληνικό όνομα οι γύφτοι;;
Τόσα ονόματα υπάρχουν, να διαλέξουν.
Την διάβασες την επιστολή των 220 ακαδημαικών (οι περισσότεροι ξένοι)απο όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, προς τον Ομπάμα, για αλλάγή του ονόματος των γειτόνων, λόγω των ιστορικών γεγονότων που συνηγορούν οτι η μακεδονία είναι ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...
Διάβασε πρώτα και μετά μίλα..
Είσαι εθνικός μειοδότης και τεμπέλης,που αμαχητί παραδίδεις τα όπλα στον πρώτο τυχόντα που σου ζητάει τη χώρα σου, γιατί αυτό έχουν κατα νου οι σκοπιανοί, και το όνομα είναι απλά η αρχή.
Σας έχει επηρρεάσει η χρήση ναρκωτικών εκεί στα πράσινα άλογα που ανήκεις και απο την τεμπελιά αποδέχεστε ότι νάναι...
Αλλά είστε κι εσείς όπως και τα συνασπιστήρια άλλος ένας δούρειος ίππος για την καταστροφή της Ελλάδας.
Επειδή ο συνασπισμός με τις ανοησίες του χάνει έδαφος σας βάλανε κι εσάς τα ίδια αφεντικά, ο Σόρος και τα τσιράκια του που σας χρηματοδοτούν, να μαζέψετε όσους αφελείς και ανόητους καταφέρετε, ενδεδυμένποι με την προβιά του ''πράσινου'' αφού πλέον δεν περνάει η μπογιά , επαναλαμβάνω, άλλων ''ιδεολογιών''.
Κρίμα και ντροπή σε ανθρώπους σαν κι εσάς που έχετε και το θράσος να ζητάτε και ψήφο απο τους ταλαιπωρημένους απο τις ανούσιες πολιτικές που επαγγέλεστε,Έλληνες.
Ούτε 0,5% να μην πάρετε....

Δημήτρης - Θεσσαλονίκη

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.