23 Φεβρουαρίου 2009

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα...

Η «επανάληψη» της θεαματικής απόδρασης με ελικόπτερο, με τους ίδιους «πρωταγωνιστές», αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων στη λήψη μέτρων ασφαλείας μέσα και έξω από τις φυλακές.Χθες γύρω στις 3.50 το μεσημέρι, καθώς το ελικόπτερο παραλάμβανε από το προαύλιο της απομόνωσης των φυλακών Κορυδαλλού τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι ή Ριζάτ, όπως είχε γίνει ξανά στις 5 Ιουνίου 2006, αποτυπωνόταν ξεκάθαρα ότι:

Οποιοδήποτε ελικόπτερο ή άλλο αεροσκάφος μπορεί να πετάει ανεξέλεγκτα πάνω ακόμα και από απαγορευμένες περιοχές, όπως είναι οι φυλακές Κορυδαλλού, πολύ περισσότερο από άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι το ελικόπτερο έκανε μια πτήση πάνω από τις φυλακές και στη συνέχεια επανήλθε για να παραλάβει τους κρατούμενους, παραμένοντας εκεί περίπου 5 λεπτά.

Οι άοπλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι ένοπλοι φρουροί στις υπερυψωμένες σκοπιές και οι αστυνομικοί γύρω από τις φυλακές είναι ανέτοιμοι ή αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

Ο άοπλος σωφρονιστικός υπάλληλος, που έτρεξε για να αποτρέψει τους δραπέτες ν ανέβουν στην ανεμόσκαλα, δέχτηκε απειλές από τον οπλισμένο με «σουβλί» Ριζάι και από τον ένοπλο με το αυτόματο στο ελικόπτερο και αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει.

Ο ένοπλος με αυτόματο φρουρός στην πιο κοντινή σκοπιά απειλήθηκε με όπλο από το ελικόπτερο και κατά πληροφορίες φοβήθηκε και έπεσε να καλυφθεί, ενώ ένας αστυνομικός των δυνάμεων εξωτερικά των φυλακών που επιχείρησε να πυροβολήσει αυτοτραυματίστηκε.

Ερωτηματικό αποτελεί γιατί δεν χρησιμοποίησε τον οπλισμό του εναντίον του ελικοπτέρου και η θωρακισμένη «αύρα» των ΜΑΤ, που βρισκόταν σταθμευμένη έξω από τις φυλακές, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Αλέξης Αρβανιτίδης, ο οποίος θεωρεί ότι εάν είχε γίνει χρήση του οπλισμού του μπορεί να είχε αποτραπεί η απόδραση.

πηγη ethnos

ΣΧΟΛΙΟ

Μετά από δυόμιση περίπου χρόνια, πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο, απόδραση από το (ξενοδοχείο) του Κορυδαλού.
Φίλοι, η κατάσταση είναι έκτος ελέγχου. Τι έκαναν οι φρουροί όταν είδαν ένα ελικόπτερο να βολτάρει, κάνοντας κύκλους πάνω από τις φυλακές?
Που ήταν οι αρμόδιοι βλέποντας την ανεμόσκαλα να κατεβαίνει και να παίρνει τους δύο κρατούμενους? Ποια ήταν η αντίδρασή τους? Μήπως ήταν στο κόλπο και άνθρωποι της φυλακής?
Για όλα αυτά τα ερωτήματα κάποιος επιτέλους πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να λάβει σοβαρά μέτρα.
Κύριοι της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ΞΥΠΝΑΤΕ, η χώρα σιγά - σιγά παραπαίει.



Share

2 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Θάνο μου στο μόνο που θα διαφωνούσα είναι στο ότι η χώρα "σιγά σιγά" παραπαίει. Η χώρα έχει κατάχαμα σωριαστεί για τα καλά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Μην είσαι λοιπόν τόσο επιεικής, γιατί κανείς δεν θα εκτιμήσει την ευγένεια της ψυχής σου, απλά θα σε θεωρήσει αφελή.

Κι απ' όσο αντιλαμβάνομαι, μόνο αφελής δεν είσαι...

Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Πανο,
Καλημερα. Αν και δεν το παρατήρησες την αναρτηση εχει κανει ο καλος μου φίλος και συντακτης στο ιστολόγιό μας Δημήτρης.
Σε διαβεβαιώ παρόλα αυτά ότι μονο αφελής δεν ειναι απλά όπως το ειπες, ειναι εκ πεποιθήσεως αισιόδοξος και επιεικής. Εχει το χαρισμα να βλέπει το ποτηριο μισογεματο κι οχι μισοαδειο.
Αν θες πάντως και την δική μου άποψη πάνω σε αυτο που λές, πιστεύω κι εγω ότι τα πραγματα εχουν φτάσει στο απροχώρητο αλλα σε βρίσκω κι εσενα επιεική...δεν ειναι τα τελευταια 10 χρόνια αλλά η κατρακύλα άρχισε πολυ πιο πριν.
Θα έλεγα απο το 1960 περιπου και μετά. Οταν άρχισε να γιγαντώνεται στον τοπο η πλουτοκρατία.
Καλη εβδομάδα.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.