7 Ιανουαρίου 2009

Αλλαξε ο Μανωλιός και εβαλε τα ρούχα του αλλοιώς....

Η μόνη μεγαλη αλλαγή ειναι η αποπομπή του κ. Αλογοσκούφη απο το Υπουργείο Οικονομιας. Τελικά την πλήρωσε διότι ο πρωιυπουργός θεώρησε οτι ο κ. Αλογοσκούφης τον κρατούσε να ζεί σε μια εικονική πραγματικότητα, οσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Σημαντικές αλλαγές επίσης η μετακίνηση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο πολύπαθο Υπουργείο Παιδείας και του κ. Στυλιανίδη στο Υπουργείο Μεταφορών. Μας άφησε και ο εξάδελφος κ. Λιάπης απο το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς το ανέλαβε ο νεοεισερχόμενος Αντώνης Σαμαράς. Πλάκα θα εχει η επαφή του κ. Σαμαρά με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη διπλα-διπλα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μας χαιρέτησε και ο κ. Φωλιας........ Το Νεο κυβερνητικό σχήμα προήλθε άμεσα επηρρεασμενο απο τα σκάνδαλα Βατοπεδίου και Siemens, καθως και την προηγηθείσα Εξεταστική Επιτροπή, της οποίας ορισμένα επιτυχημένα μέλη (κατα τον Πρωθυπουργό) υπουργοποιήθηκαν, πχ. ο κ. Δένδιας. Κατά τα άλλα Μπακογιάννη, Παυλόπουλος, Μειμαράκης, Πετραλιά, Σουφλιάς, Αβραμόπουλος έμειναν αμετακίνητοι.

Παρασκηνιακά, ο κ. Αλογοσκούφης δεν επιθυμούσε την μετακίνησή του απο το Υπουργείο Οικονομίας και ζήτησε ή να μείνει ή να φύγει τελείως. Και ο κ. Αβραμόπουλος είχε ζητήσει την μετακίνησή του απο το Υπουργείο Υγείας, καθώς θεωρούσε ότι το έργο του εκεί ολοκληρώθηκε. "Τιμωρήθηκαν" αμφότεροι.

Περίεργη θεωρώ την μη μετακίνηση της κ. Μπακογιάννη. Μετά τις αλλεπάλληλες διπλωματικές ήττες (με εξαίρεση το οχι στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με βαριά καρδιά!!!) σε Ελληνοτουρκικά (έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο), Σκοπιανό (έξαρση της προκλητικότητας με καθε μέσο και καμια επίσημη αντιδραση απο το Υπ. Εξωτερικών ακόμα κι όταν οι Σκοπιανοί διαμαρτυρήθηκαν για τα μακεδονικά συνθήματα κατα την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου !, μέχρι και προσφυγή κατα της χώρας μας στην Χαγη, την στιγμή που η κ. Μπακογιάννη αγνοεί επιδεικτικά την Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια), Κυπριακό (πλήρης εγκατάλειψη του εννιαίου αμυντικού δόγματος, η Κυπρος ειναι ενα ανυπαρκτο νησί για την κ. Μπακογιάννη!!!), Βορειοηπειρωτικό (η κ. Μπακογιάννη εχει αφήσει τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες στην μοίρα τους και στο έλεος της μαφιοζικης Αλβανικής κυβέρνησης) και μετά τις γκάφες ολκής τύπου, επίσημη επίσκεψη στην Θράκη, λες και ειναι ξένο έδαφος, συλληπητήρια στους Τούρκους, για τους νεκρούς στρατιώτες σε μαχη κατα των Κούρδων αγωνιστών, τους οποίους η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ως τρομοκράτες !!!!

Να θυμίσουμε ότι σε γκάλοπ των αναγνωστών του macedonia-greece.blogspot.com τον περασμένο Οκτωβριο, το 75 % ζήτησε την παραίτηση της κ. Μπακογιάννη.
Ο κ. Πρωθυπουργός θεωρησε ότι ειναι επιτυχημένη Υπουργός. Τα σχόλια δικά σας.

Ενστάσεις έχω και για τον κ. Μεϊμαράκη. Παρά τις εκκλησεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προχώρησε σε καταστροφική μείωση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, σε 9 μήνες, την στιγμη που πριν απο μόλις 2 χρόνια ειχε δηλώσει ο ιδιος ότι περαιτέρω μείωση του στρατεύματος ειναι απαγορευτική. Φαινεται πολλα άλλαξαν μεσα σε αυτά τα 2 χρόνια και η χώρα μας θεωρείται ασφαλέστερη, καθως οι Τουρκοι μετακινήθηκαν παλι πισω στην χωρα προέλευσής τους, Μογγολία και οι νεοι κατοικοι της Μ. Ασίας, ειναι πλέον οι Ελβετοί με τους οποίους δεν εχουμε κανενα πρόβλημα.

Το "νέο" Υπουργικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

* Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

* Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Αναπλ. Υπουργός Δημ. Τάξης: Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Υφυπουργοί: Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος, Κώστας Γκιουλέκας (ΜΜΕ)

* Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευ.Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κώστας Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης

* Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υφυπουργοί: Σοφία Καλαντζάκου, Γιώργος Κοντογιάννης

* Υπουργός Οικονομίας: Γ.Παπαθανασίου
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Νίκος Λέγκας, Αθ.Μπούρας

* Υπουργός Ανάπτυξης: Κ.Χατζηδάκης
Υφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος, Ιω.Μπούγας

* Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σ.Χατζηγάκης
Υφυπουργοί: Μ.Παπαδόπουλος, Κ.Κιλτίδης

* Υπουργός Δικαιοσύνης: Ν.Δένδιας

* Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Αναστάσης Παπαληγούρας
Υφυπουργός: Πάνος Καμμένος

* Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Ευρ.Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Μ.Μπεκίρης

* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αρης Σπηλιωτόπουλος
Υφυπουργοί: Σπύρος Ταλιαδούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος

* Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς
Υφυπουργοί: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Σταύρος Καλογιάννης

* Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Σταύρος Καλαφάτης

* Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάριος Σαλμάς

* Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Κώστας Μαρκόπουλος

* Υπουργός Πολιτισμού: Αντώνης Σαμαράς
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Πάντως μην περιμένετε καμιά σημαντική αλλαγή σε οποιονδήποτε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής. Ολα τα προβλήματα της χωρας (Εθνικά θεματα, δημογραφικό, ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια, μεταναστευτική πολιτική, παιδεία, διεθνείς σχέσεις κ.α.) θα μεινουν άλυτα ΣΙΓΟΥΡΑ. Κρίμα.................




Share

2 σχόλια:

Giota είπε...

Για να δουμε κι αυτους!!!
αν και νομιζω θα ειναι μια απο τα ιδια....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥ είπε...

Εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,γιατι γινονται αυτες οι αλλαγες προσωπων στα υπουργεια αφου η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει προς το καλυτερο σε καμια περιπτωση και θα το δειτε.
Σημερα το πρωι εβλεπα ειδησεις και επεσα πανω στην ορκομοσια των νεων.Παιδια τοση χαρα και τοσο πλατια χαμογελα απο ολους δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου.Μου θυμησαν μεροκαματιαρηδες που μολις πηραν την πρωτη τους αυξηση.Παραλληλα στην Ελλαδα και στον υπολοιπο κοσμο επικρατουν τραγικες καταστασεις και δυστηχως η Ελληνικη κυβερνηση ειναι στον κοσμο της.
ΑΙΣΧΟΣ!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.