27 Νοεμβρίου 2008

Καμια σχεση με ρατσισμό-Ειναι απλά η πραγματικότητα.

"Στις 24.11.08 οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα έκαναν ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία προκειμένου να διεκδικήσουν από την Πολιτεία, τον Δήμο και την Αστυνομία τα αυτονόητα του Πολιτισμού: το δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς φόβο έξω από τα σπίτια τους, το δικαίωμα να είναι σεβαστή η ζωή και η περιουσία τους. Πέραν αυτών, το δικαίωμα ο δημόσιος χώρος να είναι ασφαλής για τις γυναίκες και τα παιδιά, όχι εγκληματικός ή μολυσματικός, αλλά... ανθρώπινος. Προφανώς οι όροι αυτοί δεν πληρούνται σε μία περιοχή όπου κατά την επιστολή των κατοίκων (1000 υπογραφές) προς τους αρμοδίους οι πλατείες έγιναν αποχωρητήριο άστεγων αλλοδαπών οι οποίοι διαβιούν μόνιμα σε αυτές, έγιναν 13 φόνοι και πλήθος ληστειών, αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Πολιτισμού όταν το κέντρο της Αθήνας και οι κάτοικοί του έχουν παραδοθεί σε βρώμα, εγκατάλειψη και εγκληματικότητα αντάξια των γκέτων της Βομβάης, της πόλης του Μεξικού και της Αφρικής. Όταν οι μόνιμοι Έλληνες ιδιοκτήτες αναγκάζονται από την απάνθρωπη παραβατικότητα να πουλούν όσο-όσο τα σπίτια τους και να εγκαταλείπουν την γειτονιά που έζησαν αυτοί και οι γονείς τους για να σωθούν.

Τίποτα καλό δεν μπορούμε να πούμε για την εσπευσμένη ενέργεια του Δήμου να στείλει συνεργεία καθαρισμού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα ακριβώς πριν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων: ήθελε να ρετουσάρει το αποκρουστικό πρόσωπο της πλατείας για τα Μ.Μ.Ε., να ακυρώσει, όσο ήταν δυνατό, την μαρτυρία των κατοίκων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μια εκδήλωση που αφορούσε στα δεινά που προκαλεί η ιερή αγελάδα της λαθρομετανάστευσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι κόκκινο πανί για τους αριστεριστές και τις ποικιλώνυμες αντιρατσιστικές τους οργανώσεις. Να χτυπήσουμε την διαμαρτυρία στην αρχή της, σκέφθηκαν οι καθοδηγητές και οδήγησαν την φάλαγγα των πραιτωριανών στοιχισμένη με ντουντούκες και πανό στον ΄Αγιο Παντελεήμονα, μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση της επιτροπής των κατοίκων. Κάτω ο ρατσισμός, βροντοφώναξαν, κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Ποιος από τους δημοκράτες αυτούς να διάβασε άραγε την φτωχή χειρόγραφη αφίσα των κατοίκων πάνω στη μάντρα του Αγίου Παντελεήμονα: «Δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε απελπισμένοι. «Ποιος να καταδέχτηκε να μιλήσει με τους κατοίκους που στάθηκαν μόνοι στην πλατεία κι έλεγαν «Βλέπουμε να κοιμούνται οι μετανάστες στη βροχή, φέραμε ολόκληρες κατσαρόλες φαγητό, ρούχα, αλλά φοβόμαστε…»( Έλευθεροτυπία 25.11.08).

Ποιος είναι ρατσιστής; Όχι πάντως οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος αν και άγιος, έφθασε στα όρια της ελεημοσύνης του. Μήπως ρατσιστές, με ρατσισμό που στρέφεται κατά των φτωχών Ελλήνων είναι η φάλαγγα των αριστεριστών; Μήπως ρατσιστές είναι οι εύποροι αστοί στο Κολωνάκι, που δεν εννοούν να φιλοξενήσουν κι αυτοί μερικές χιλιάδες δυστυχισμένων λαθρομεταναστών, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας; ( Άντ’ αυτού η κυρίαρχη πλουτοκρατία έφερε προσφάτως νομοσχέδιο προς ψήφισιν στη Βουλή, να νομιμοποιήσει τα παιδιά των λαθρομεταναστών για να ενθαρρύνει και άλλους να έλθουν στην Ελλάδα δηλαδή στον Άγιο Παντελεήμονα…) Κάποιες υποψίες φαίνεται διακατέχουν προς την κατεύθυνση αυτή τμήματα του πληθυσμού, εφ’ όσον κατά την εξέλιξη της διαμαρτυρίας ακούστηκε και το σύνθημα : «αλήτες πολιτικοί!»

Η δραματουργία των συμβάντων του Αγίου Παντελεήμονα θα ήταν παρ’ όλα ταύτα ελλιπής, αν στις ομάδες των αριστεριστών και των κατοίκων (να μην ξεχάσουμε βεβαίως την αστυνομία) δεν προστίθενταν άλλοι δύο παίκτες, οι «δεξιοί πατριώτες» και ο Αφγανοί λαθρομετανάστες. Οι πρώτοι μπήκαν ορμητικά στα πράγματα για να στηρίξουν τη διαμαρτυρία των κατοίκων με το σύνθημα. «Η Ελλάδα στους Έλληνες!» (Από τον Ανδρέα Παπανδρέου το πήραν, δεν γνωρίζουν ότι τέτοια πράγματα δεν λέγονται πια;) μη παραλείποντας να μοιράσουν σποραδικά εδώ ένα χαστούκι κι εκεί μία κλωτσιά επί δικαίων και αδίκων μεταναστών που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο τους.

Οι δεύτεροι, το πλήθος των οποίων εν τω μεταξύ διογκώθηκε από νέες προσελεύσεις (όσο οι Έλληνες ασχολούνταν με τον εμφύλιό τους) συσπειρώθηκαν γύρω από ένα Ιμάμη ο οποίος με βροντερή φωνή έψαλε στα αραβικά την προσευχή στο θεό του. Ξαφνικά ακούστηκε από δεκάδες στόματα μουσουλμάνων, μπροστά στη μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδος, η πολεμική ιαχή «Αλά ού Ακμπάρ!» και πίσω από τα χοντρά ντουβάρια της εκκλησίας του ο Άγιος Παντελεήμονας ερρίγησε. Βουβάθηκαν και οι αριστεριστές, για μια στιγμή οι συλλογικές μνήμες των Ελλήνων (μεταλλαγμένων και μη) φτερούγισαν προς τα πίσω και προς τα εμπρός, η ίδια θηριώδης βία που κατέστρεψε το παρελθόν τους φάνηκε να στοιχειώνει και το μέλλον τους…

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ φόβου αισθάνονται, δουλείαν ας έχωσιν.

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. "


Γράφει: Ο Κωνσταντίνος Ρωμανός
Καθηγητής πανεπιστήμιο Αιγαίου

προδημοσίευση απο το "Ρεσαλτο"

Χωρις καμια ρατσιστική διαθεση.
Θελω να πω μονο δυο σκεψεις πανω στο θεμα. Ειναι απανθρωπη καθε βίαιη (σωματικώς) ενεργεια κατα οποιουδήποτε για οποιονδήποτε λόγο. Ειναι ομως ρατσιστική η συμπεριφορά του κράτους όταν φέρνει 1,5 εκατομμύριο αθώους (ως επι το πλειστον) οικονομικούς μεταναστες σε μια χωρα 10 εκατομμυρίων (ποσοστο 15% !!!) την στιγμή που αλλες Ευρωπαικές χωρες,δεκάδων εκατομυρίων πολιτών, δεν εχουν παρα ελαχιστες χιλιάδες. Και μαλιστα η αθρόα αυτη εισροή μεταναστών και λαθρομεταναστών εχει σαν σκοπο να πληξει τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων (γι αυτο και υποστηρίζεται κατα κορον απο το μεγαλο κεφαλαιο της χωρας).

Κατα δεύτερον επειδη πολλες φορές οι Αλβανοί διαμαρτύρινται οτι τους βριζουν αποκαλώντας τους "Αλβανούς" !!! πρεπει να πώ ότι καθε λαός γραφει την δική του ιστορία. Εμεις οι Ελληνες γραψαμε και γραφουμε την ιστορία μας, με αιμα αγωνες, θυσίες, δημιουργία πολιτισμού, αγαπη για την Ελευθερία και μπορούμε να κανουμε τα παιδιά μας να αισθανονται περήφανα όταν τα αποκαλούν, Ελληνες. Αυτο μπορουν να το επιβεβαιώσουν ολοι οι ομογενεις μας που φέρουν την Ελληνική τους ταυτοτητα με περηφανεια, στα περατα του κόσμου. Λυπαμαι που καποιοι άλλοι λαοί εχουν συνδέσει το δικό τους εθνικό ονομα με πραξεις αισχους, καταστροφής πολιτισμού, γενοκτονιών και υποτέλειας, με αποτέλεσμα να ντρέπονται για την καταγωγή τους και ενίοτε να επιθυμούν να την κρυψουν.
Μην αρχίσουμε τις ιστορικές αναφορές γιατι ειναι περιττό.

Παρόλα αυτά δειχνει πραγματικά αισχρό και ειναι, να μαθαίνεις στο παιδί σου να χρησιμοποιεί το εθνικό όνομα σαν βρισιά κατα ενός αλλου μικρου συνανθρώπου του.

Προσοχή παντως μην λεμε και μεγαλες αντιρατσιστικές κορώνες, γιατι οποιος ειναι μάγκας ας παει να τις πει στους κακόμοιρους κατοίκους του κεντρου των Αθηνών (οσους εχουν μεινει).

Αν θελετε να παρετε μια ιδέα του πως αισθάνονται οι κατοικοι των γκετοποιημένων περιοχών του κεντρου μπορείτε να δειτε εδω

Το παραθέτω
απο τον blogger Laplace

Καλημέρα..
Διαβασα σε αρκετα Blogs για τα επεισόδια που έγιναν στον Αγ. Παντελεήμονα στην Αχαρνων..

Τα 2/3 των Bloggers υποστηριζαν οτι 'δεν ειμαστε άνθρωποι μιας κ θελουμε να φυγουν οι μεταναστες απο εκει' κ οσοι θέλουμε να φύγουν είμαστε ρατσιστές κλπ

Ρε παιδια εγω αν μου πει τωρα καποιος,ΑΚΟΜΑ Κ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ,θελω βοήθεια ρε laplace,ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ,θα σκιστω να κανω οτι χρειαστεί..

Αλλα για να ΜΗΝ χαρακτηριστώ ρατσιστής θα πρεπει να υποστηριξω το να ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της περιοχής? ΈΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

Δηλαδη ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝ,ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ(ψευτο) κ ολα σας ρε μαγκες..
Ρε σεις του ΣΥΝ,γιατι ειστε ΤΟΣΟ,ΜΑ ΤΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ?
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ?

Ειναι δυνατον να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ το να εχει γκετοποιηθει μια περιοχη?

ΝΑΙ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,να απαιτησουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πανε σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους ή στην πατριδα τους(αυτο ειναι αλλο θεμα συζητησης)αλλα ρε γαμωτο ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ οταν λες οτι ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ κ ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΣΟΥ δεν το καταλαβαινει κ σου πουλαει τρελιτσα ..

ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ,ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Κ ΠΑΠΑΡΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ(τους ποιους???)Κ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Ρε γαμωτο θεωρουμαι ρατσιστης που θελω ΤΑΞΗ?Εχετε περασει ποτε στην ζωη σας απο εκει?η κριτικαρετε απο την ΝΑΞΟ,ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?

Εχετε ιδεα ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙ ενα κοριτσι που περναει απο εκει?
Ξερετε τι τραβαει ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ που περναει απο εκεινα τα μερη ρε γμτ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ?
Εχετε περασει απο εκει με την κοπελα σας?
Εχει περασει απο εκει η μητερα σας μονη της?
Ξερετε πως ειναι το συναισθημα να εισαι ξαφνικα ΜΟΝΟΣ εναντιον τοσων αγριμιων?
Εχετε περασει ποτε απο Ομονοια?Απο Μεταξουργειο?Η γραφετε απο Εκαλη,Πανοραμα,Αγιο Προκοπιο Ναξου,Ρεθυμνο τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ σας?
Με τοση ευκολια χαρακτηριζετε καποιον ρατσιστη που απλα ζηταει το αυτονοητο που υπαρχει σε καθε ευνομουμενο κρατος: ΑΣΦΑΛΕΙΑ?

ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΠΗΡΑΤΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΒLOGS Κ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ Κ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ !
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ Κ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ...
ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Κ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ..

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.