18 Νοεμβρίου 2008

Τα Σκόπια μας πανε στην Χάγη !!!!!

Κατά τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα δεν δύναται να φέρει αντιρρήσεις για τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας κίνησε διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που υπεγράφη, στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 1995, εξαιτίας του βέτο της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η ΠΓΔΜ κατέθεσε τη σχετική αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με σκοπό να «υποχρεωθεί η Ελλάδα να σεβαστεί τις νομικές της υποχρεώσεις, οι οποίες προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, που είναι υποχρεωτική για τις δύο χώρες».
Σύμφωνα με το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας - συνεχίζει η ανακοίνωση - η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φέρει αντιρρήσεις για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Όμως, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, η Ελλάδα παρεμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό παραβίασε κατάφωρα τις υποχρεώσεις της από την Ενδιάμεση Συμφωνία.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταπατήσαμε λεει την ενδιάμεση συμφωνία για να δούμε πού :

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ- FYROM (Σεπτέμβριος 1995)
Οι οροι:
1) H συμφωνία προβλέπει ότι η κάθε πλευρά θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα και πολιτική ανεξαρτησία της άλλης και επιβεβαιώνει το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων τους.

2) H συμφωνία προβλέπει περαιτέρω την αναγνώριση εκ μέρους της Eλλάδας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Mακεδονίας, ως μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας και ότι οι δυο χώρες θα δημιουργήσουν γραφεία συνδέσμου στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους.

3) H ΠΓΔM θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο που είναι τώρα η σημαία της.

4) Eπίσης, η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένες και δεσμευτικές διαβεβαιώσεις της ΠΓΔM ότι το Σύνταγμά της θα είναι συνεπές με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.

5) Kαθιερώνεται η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών και σε συσχετισμό με αυτό, η παρούσα συμφωνία μέσω των όρων της προβλέπει τον τερματισμό των μέτρων που είχαν επιβληθεί από την Eλλάδα το Φεβρουάριο του '94 και την αντικατάσταση των μέτρων αυτών με μια ανοιχτή και συνεργάσιμη οικονομική σχέση.

6) Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ σε 30 μέρες από σήμερα και ότι στο διάστημα αυτό - και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων - θα γίνουν συναντήσεις για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.

Tέλος, η συμφωνία προβλέπει ότι
7) οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟHE αναφορικά με τις εκκρεμούσες διαφορές τους που αναφέρονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Aσφαλείας.

Eπ' αυτού ο κ. Bανς, απαντώντας σε ερώτηση της «E», είπε ότι αναφέρεται στο θέμα της ονομασίας και ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό προβλέπει ν' αρχίσουν προς τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Nοεμβρίου.

Ως προς το εμπάργκο διευκρινίστηκε ότι η άρση του θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μηνός.

Αρα εχουμε και λέμε,
Ως προς τον 1ο ορο, υπάρχει αλληλοσεβασμός των συνόρων αναμφισβήτητα.

Ως προς τον 2ο ορο, τους αναγνωρίσαμε ως κρατος και ανοιξαμε το διπλωματικό γραφείο που αναφέρεται, οπως κι αυτοί.

Ως προς τον 3ο ορο, υα Σκόπια ως κρατος αλλαξαν συμβολο στην σημαία τους αλλα χρησιμοποιούν τον ηλιο της Βεργίνας κατα κόρον ανεπίσημα ή ημιεπίσημα. (ριχτε μια ματια στο διαδίκτυο και θα καταλαβετε) ακομα και σε χαρτες μεσα στο ιδιο τους το κοινοβούλιο!!!!!

Ως προς τον 4ο ορο, ας δούμε τι γράφει το Σύνταγμα της FYROM στην αρχή του........στο Προοίμιο

Στηριζόμενη στην ιστορική, πολιτιστική, πνευματική και κρατική κληρονομιά του μακεδονικού λαού και στον μακραίωνα αγώνα του για εθνική και κοινωνική ελευθερία, καθώς και για τη δημιουργία του δικού του κράτους και ιδίως στις κρατικο-νομικές παραδόσεις της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και στις ιστορικές αποφάσεις της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας ...η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας υιοθετεί το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το παραθετω, για οσους γνωρίζουν αγγλικά, και στο αγγλικο αντιγραφο του πρωτοτυπου που παραδοθηκε στο ΟΗΕ. Οπως θα δειτε δεν αναφέρεται καν η Ελληνική μειονότητα.

Taking as the points of departure the historical, cultural, spiritual and statehood heritage of the Macedonian people and their struggle over centuries for national and social freedom as well as the creation of their own state, and particularly the traditions of statehood and legality of the Krushevo Republic and the historic decisions of the Anti-Fascist Assembly of the People's Liberation of Macedonia, together with the constitutional and legal continuity of the Macedonian state as a sovereign republic within Federal Yugoslavia and freely manifested will of the citizens of the Republic of Macedonia in the referendum of September 8th, 1991, as well as the historical fact that Macedonia is established as a national state of the Macedonian people, in which full equality as citizens and permanent co-existence with the Macedonian people is provided for Albanians, Turks, Vlachs, Romanics and other nationalities living in the Republic of Macedonia,........


Για την δική σας πληροφόρηση και για συντομια χωρου και χρονου θα πρεπει να πώ ότι αναμεσα κρατικο-νομικές παραδόσεις της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και στις ιστορικές αποφάσεις της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας οπως αναφέρεται υπάρχουν σαφεις αναφορές για την ενοποίηση ολοκληρης της Μακεδονίας για την "απελευθερωση" του τμηματος της Αιγαιακής Μακεδονίας κλπ.
Συνεπώς αυτος ο ορος καταπατήθηκε απο την Σκοπιανή πλευρά. (Ασε που το συνταγμα τους παρακατω μιλαει και για μακεδονική γλωσσα και εθνότητα που ουτε ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει)

Ως προς τον 5ο ορο, καλα εδω δεν μπορει να γινει λογος, οι Σκοπιανοί κατα χιλιάδες κατεβαίνουν για μπανια το καλοκαίρι, χιλιάδες Ελληνες περνουν τα συνορα για ψωνια, καζινο κλπ. Ανοιξαν εκατονταδες ελληνικές επιχειρήσεις εργοστασια και υποκαταστήματα, το λιμανι της Θεσσαλονικής ειναι ανοικτο στο εμπόριο τους κ.α.

Ως προς τον 6ο ορο, αυτός ηταν διαδικαστικός και τηρηθηκε. Και η Ελλαδα απέσυρε και το εμπάργκο που ειχε αρχισει απο το 1994.

Και τελος ως προς τον 7ο όρο, εδω έχουμε την μεγαλη καταπάτηση απο πλευράς Σκοπίων, αφού οπως ορίζεται το μονο θεμα υπο συζήτηση ειναι η ονομασία, συμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και οπως το διευκρίνησε σε ερωτηση δημοσιογραφων κι ο ιδιος ο Σάιρους Βανς (οπως αναφέρεται παρακατω).

Συνεπώς εχουν καταπατήσει τουλαχιστον 3 απο τους 7 όρους της Συμφωνίας, και μας πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης !!!!!!!!
Εσεις πιστευετε οτι οι ανθρωποι αυτοί ειναι καλοι γειτονες και δεν ειναι βαλτοί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα;........................



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.