19 Οκτωβρίου 2008

Η Μακεδονια ειναι Ελλαδα

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Απο αρχαιοτάτων χρόνων οι Μακεδόνες θεωρούνταν Ελληνες γι αυτό και οι τόσο αυστηροί ελλανοδίκες των Ολυμπιακών αγώνων, αποδέχονταν τους Μακεδόνες αθλητές ως Ελληνες, όπως τους Πελοποννησιους, τους Αθηναίους κλπ. Ενας απο τους προγόνους του Μ. Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος ο Α, αιχμάλωτος των Περσών, στην μάχη των Πλαταιών δραπέτευσε και φτάνοντας στο ελληνικο στρατόπεδο είπε στον σκοπό που τον σταμάτησε ότι ήταν ο Μακεδόνας, Ελληνας στην καταγωγή βασιλιάς της Μακεδονίας και πως είχε έρθει να ειδοποιήσει τα αδέρφια του για επικείμενη αιφνιδιαστική επίθεση των Περσων. Ο Μ. Αλέξανδρος μαθητής του Αριστοτέλη είχε ένα όραμα όπως και ο πατέρας του Φίλιππος, την ένωση των Ελλήνων και την εκστρατεία εναντίον των Περσών για να εκδικηθεί για τους περσικούς πολέμους. Οταν κατέλυσε το κράτος της Περσίας έστειλε δώρο στους Δελφούς 300 περσικές ασπίδες με την επιγραφή : απο τους Πέρσες, οι Ελληνες πλην Λακεδαιμονίων (διότι ως γνωστόν οι Σπαρτάτες ήταν οι μόνοι που δεν ακολούθησαν τον Αλέξανδρο στην εκστρατεία). Ο ιστορικός Μακεδόνας Στράβωνας είπε "Εστιν ουν Ελλας και η Μακεδονία".
Τους επόμενους αιώνες η Μακεδονία ακολούθησε την ιστορική πορεία της υπόποιπης Ελλάδας. Υποτάχθηκε στους Ρωμαίους και κατόπιν αποτέλεσε επαρχία της χιλιόχρονης Ελληνικής Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μαλιστα μια αυτοκρατορική δυναστεία ονομάστηκε Μακεδονική καθώς οι αυτοκράτορες κατάγονταν απο εκει. Αναμεσά τους ήταν κι ο Βασίλειος Β ο Βουλγαροκτόνος.
Την εποχή περίπου αυτή εμφανίζονται στα Βαλκάνια οι Σλάβοι. Λαός βάρβαρος, ειδωλολάτρες με γλώσσα προφορική, χωρίς γραφή. Οι Βυζαντινοί αποστέλλουν τους μοναχούς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο να τους εκχριστιανίσουν και να τους φτιάξουν αλφάβητο. Οι Σλάβοι μέχρι σήμερα τους τιμούν ως Αγίους τους. Απο την εποχή εκείνη ένα απο τα σλαβικά φύλα, οι Βούλγαροι, αρχίζουν να επωφθαλμιούν και να έχουν επεκτατικές βλέψεις προς την την ελληνική Μακεδονία και την Θράκη ωστε να βγούν στο Αιγαίο. Απο τότε χρονολογούνται οι συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων για την Μακεδονία (περίπου το 1000 μ.Χ.).
Τα χρόνια της τουρκοκρατίας οι λαοί μετακινούνταν μέσα στα όρια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με αποτέλεσμα πολλοί Βούλγαροι να κατοικήσουν σε χωριά στην Μακεδονία. Μετά την απελευθέρωση άρχισε πάλι η σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων και των Βουλγάρων κατα τους Βαλκανικούς πολέμους (Παυλος Μελάς και Μακεδονομάχοι) για τον έλεγχο της Μακεδονίας. Στις συγκρούσεις αυτές επικράτησαν οι Ελληνες Μακεδόνες. Τελικώς τα εδάφη της Μακεδονίας μοιράστηκαν μεταξύ Ελλάδας 50% Σερβίας 39% και Βουλγαρίας 11%. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μερικοί Ελληνες Μακεδονομάχοι ήταν σλαβόφωνοι (αποτέλεσμα της τουρκοκρατίας) όπως ο Μακεδονομάχος οπλαρχηγός Κώττας όποίος απαγχονίστηκε απο τους Βουλγάρους στο Μοναστήρι (πόλη των σημερινων Σκοπίων) φωνάζοντας στα σλαβικά που ήταν η μητρική του γλώσσα "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ". Αυτό δείχνει ότι η εθνική συνείδηση είναι άσχετο από την γλώσσα του κάθε λαού. Ας σημειώθει επίσης ότι οι περισσότεροι αρχηγοί των ελληνικών σωμάτων των Μακεδονομάχων ήταν Κρητικοί (για να φανεί και το πανελλήνιο του αγώνα).
Η ουσία είναι ότι οι λεγόμενοι την εποχή εκείνη Βούλγαροι Κομμιτατζήδες οπισθόχώρησαν όχι προς την Βουλγαρία (που θα ήταν φυσικό) αλλά πρός την περιοχή της Σερβίας που σήμερα αποκαλούμε Σκόπια και η οποία άνηκε αρχικά στην Σερβία και αργότερα στην Γιουγκοσλαβία. Συνεπώς οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων είναι Βούλγαροι απόγονοι των Κομμιτατζήδων που ηττήθηκαν απο τους Μακεδονομάχους. Η Βουλγαρία σήμερα αναγνωρίζει το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία αλλά γνωρίζει καλά και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος αλλά οι κάτοικοι αυτού του κρατιδίου είναι Βούλγαροι.
Πρεπει να πούμε εδώ πως η γλώσσα που ομιλείται και σήμερα στα Σκόπια είναι η Βουλγαρική διάλεκτος BUGARI η οποία αποτελείται από 80% βουλγαρικά, 10% Σερβικά και 10 % Ελληνικά (σύμφωνα με τους γλωσσολόγους). Η περιοχή αυτή μέχρι το 1944 ονομαζόταν VARDASKA (ΒΑΡΔΑΡΙΑ) απο τον ποταμο Αξιό που οι σλάβοι αποκαλούν Βαρδάρη. Ο Γιουγκοσλάβος (κροάτης) Τιτο θέλοντας να κόψει κομματι της Σερβίας αλλά και να το σώσει απο τις βλέψεις των Βουλγάρων που το διεκδικούσαν το ονόμασε αυθαίρετα "Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" και απο τότε άρχισαν πάλι τα προβλήματα με τους απογόνους των κομμιτατζήδων.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι Σκοπιανοί γνωρίζουν εσωψυχα ότι είναι Βούλγαροι άσχετα άν δηλώνουν "Μακεδόνες" και προσπαθούν να σφετεριστούν την ιστορία της Μακεδονίας. Οταν έγιναν ανεξάρτητο κράτος μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ο πρώτος πρόεδρος που ψήφισαν ο Γκλιγκορωφ είχε ήταν απόστρατος αξιωματικός του Βουλγαρικού στρατού.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Οι άνθρωποι που κατάγονται απο τους σφαγείς των Ελλήνων Μακεδόνων έρχονται με απαίτηση να δημιουργήσουν κράτος βόρεια της πατρίδας μας με το όνομα και την ιστορία αυτών που τους εκδιωξαν απο τα ελληνικά μακεδονικά εδάφη. Και εδώ αρχίζει ο περίεργος ρόλος των ελλήνων; πολιτικών που παρουσιάζουν και αποδέχονται σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία. Τι γίνεται εδώ; Η Ελλάδα μέλος όλων των διεθνών οργανισμών ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και πλήθος άλλων, μπαινει στο ίδιο τσουβάλι διαπραγματευσης με τους Βούλγαρους κομμιτατζήδες των Σκοπίων; Οι Αμερικανοί φυσικά μας πιέζουν, λέγοντάς μας, ότι αν δεν συναινεσουμε το κρατίδιο θα πέσει στα χέρια των Αλβανών και θα δημιουργηθεί η μεγάλη Αλβανία και άλλα κουραφέξαλα. Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν πολύ καλα ότι ολόκληρος ο κόσμος να τους αναγνωρίσει αν δεν τους αναγνωρίσει η Ελλάδα είναι χαμένοι. Εξαρτώνται απο εμάς οικονομικά, πλήρως. Αν κλείσουμε ένα μήνα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κλείσουν κι' όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια, θα λιμοκτονήσουν. Παρόλα αυτά επιμένουν, γιατί βλέπουν την υποχωρητικότητα των ελλήνων; διπλωματών. Η πλάκα είναι ότι στο τέλος θα τους δώσουν κάποιο σύνθετο όνομα και αυτοί με μεγάλη "δυσκολία" θα το αποδεκτούν και θα μας πουν οι πολιτικοί μας ότι είχαμε μια μεγάλη εθνική επιτυχία.
Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά μια απο τις λόξες μου είναι η ιστορία (ελληνική και παγκόσμια). Καλο είναι να είμαστε όλοι ενημερωμένοι ωστε να κάνουμε τις επιλογές μας και να μην μας δουλεύουν.
Οι Ελληνες είμαστε φιλειρηνικός λαός και πάντα επιθυμούμε να έχουμε φίλους γείτονες, αλλά ένα έχω να πώ, αν τα γεγονότα αυτά συνεβαιναν στην γειτονική μας Τουρκία, οι "φίλοι" μας θα είχαν λύσει το πρόβλημα αυτό σε μια εβδομάδα. Εδώ μπαινοβγαίνουν όποτε τους καπνίσει στο Βόρειο Ιρακ για να κυνηγούν τους Κούρδους.

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.